Dňa 20. novembra 2017 sa študenti 2. ročníka, odboru regionálny cestovný ruch, Katedry cestovného ruchu FSŠ UKF v Nitre, zúčastnili odbornej exkurzie, ktorej cieľom bolo obohatiť teoretické vedomosti z predmetu Základy hotelierstva, praktickými skúsenosťami z interného prostredia úspešného hotela, ktorým je hotel Mercure Bratislava Centrum.
Po srdečnom privítaní hotelovým personálom v priestoroch hotela, nás v jednej z kongresových miestností očakával generálny riaditeľ hotela, pán Ladislav Olcsváry. Pán riaditeľ nás na reálnych príkladoch z praxe „zasvätil“ do vnútropodnikovej problematiky hotela. Prostredníctvom audiovizuálnej prezentácie sme boli oboznámení s marketingovou stratégiou hotela, ktorá tvorí v súčasnosti, podľa slov pána riaditeľa: „Nenahraditeľnú zložku odlíšenia sa od konkurencie“.
Po zodpovedaných otázkach študentov, venovaných práve základným a doplnkovým službám, sme pokračovali v prehliadke hotelových priestorov, zariadených v štýle pop-art. Po prehliadke izieb sme navštívili priestory hotelovej recepcie, reštaurácie a baru, kde sme boli oboznámení s doplnkovými službami a gastronómiou, ktorá nápadito kombinuje tradičnú slovenskú gastronómiu s príchuťami rôznych kútov sveta. Okrem pestrej ponuky jedál a nápojov v jedálnom lístku hotelovej reštaurácie, nám tím manažérov hotela pripravil nečakaný gastronomický zážitok zavŕšený tortou ku príležitosti päťdesiateho výročia založenia materinskej nadnárodnej hotelovej spoločnosti Accor Hotels.
V mene všetkých študentov srdečne ďakujeme za vrelé prijatie, cenné rady a pohostinnosť, ktorú nám vedenie hotela Mercur počas exkurzie poskytlo.